På gång

De har varit lite dåligt med uppdateringar här men vi jobbar hårt i de tysta. B la så är jobbet med årets gäddfestival i full gång. Vi kommer ju detta året att ha två tävlingar. Den första tävlingen kommer vara den 1 juni och den andra tävlingen den 19 oktober som det ser ut i dagsläget. Man kommer ha glädje av att vara med i båda tävlingarna då man kan räkna med sig resultat från första till den andra tävlingen. Mer exakt kommer i tävlingsreglerna längre fram.

I slutet av mars var vi på plats på sportfiskemässan och hade en trevlig dag och träffade många likasinnade.

Gäddfabriken är också i full gång och gäddorna har lekt färdigt och plockas nu ut från ”dammen”. Nu börjar väntan på att ynglen skall kläckas. Här har Sören, Hasse och Peter. H gjort ett jättejobb med att rensa ogräs och gjort fint runt gäddfabriken. När ynglen är redo att släppas ut kommer vi bjuda in lite skolklasser för att hjälpa till och få hjälpa gäddynglen ut i havet.

Vi har också under påsklovet haft en betesbyggardag för barnen i kommunen.

De fick gjuta beten med Victor, binda flugor med Peter. S och måla hårdbeten med Andreas.

Tyvärr inte så många som dök upp men de som var där vart nöjda och fick med sig sina verk hem efter kvällen.

Värt att nämna också är att årets pingismästare blev Sören Börjesson som visade sig vara en riktig hejare på pingis. På andra plats kommer Peter Svensson och tredjeplats Andreas.

Nu laddar vi för Bergkvaradagen där vi kommer vara på plats. Inom ca 3-4 veckor är det gäddutsläpp om allt går som de ska och ca en månad till gäddfestivalen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s