Bergkvara Gäddfestival

Bergkvara Gäddfestival 2019
Nu kan ni anmäla er till årets upplaga av Bergkvara Gäddfestival. Nytt för i år är att vi kommer ha två tävlingar, en den 1:a juni och en den 19:e oktober. Vi har valt att kalla dem Deltävling 1 och Deltävling 2. I båda tävlingarna tävlar man som lag om ”Big 5”. Man tävlar också som vanligt om längsta gäddan och längsta flugfångade gäddan i båda tävlingarna. Till hösttävlingen kommer vi utse ”Årets Lag”. Laget som har fångat de två längsta gäddorna under dessa två tävlingar vinner detta pris. OBS man får ej räkna 2 gäddor från samma tävling utan man räknar sin längsta från deltävling 1 och den längsta från deltävling 2.
Nytt för i år är också att endast hullinglöst fiske eller med inklämd hulling är giltigt.
Anmäla er kan ni göra här –>   https://forms.gle/hroRUfmUhC1jQe7aA
—————————————————————————————————————————————————-

Tävlingen gick av stapeln den 20:e oktober och det var en fin höstdag, inget optimalt fiskeväder men första året då det inte blåste storm eller var extremlåga vattennivåer. Detta året så var de i stort sett ingen vind alls, par cm över det normala i vattenstånd och kristallklart vatten. Usla förhållanden med andra ord och vårt testfiske tidigare i veckan gjorde att vi visste att det skulle bli tufft denna dag att fylla pappret.

Totalt så ställde 23 lag upp i tävlingen och totalt 56 deltagare. De flesta fick kämpa riktigt hårt för att hitta fisken och det var flera lag som inte lyckades lura upp någon fisk alls. Men ett par hittade ”spotsen”.

Bästa lag blev Team R.O.D bestående av Victor Fahlberg, Göran Fahlberg och Mark Nordänger som var ett av få lag som fyllde pappret och fick en imponerande totallängd på 426 cm. Grymt bra jobbat!

Längsta fisken fångades av Robin Karlsson, en fin fisk på 95 cm. 

Längsta flugfångade fisken togs av Peter Svensson på 79 cm. 

Program

Plats: Café Uno Söderåkra (Bredvid kyrkan i Söderåkra) 

Kl 06.30 öppnar vi lokalen för utlämning av mätbräda, regler och tävlingsbrickor. Det bjuds på kaffe vid anmälningen.

Kl 07:30 är det stängt för anmälan

Kl 08:00 startar tävlingen. Båten kan vara ilagd tidigare men man måste komma till Café Uno för anmälan för att delta i tävlingen. Fiske som sker innan kl 8.00 gör att man blir diskad.

Fisket pågår fram tills kl 17:00 efter det skall fisket avslutas.  

Efter kl 18 är lokalen café Uno öppen för de som vill snacka fiske och umgås.

Prisutdelning i Café Uno i Söderåkra kl 19:00.

Anmälningsformulär —-> https://goo.gl/forms/T0gps4vwNhOrJJwo1

Regler ———–> https://docs.google.com/document/d/1wws1kiP8JN-4Hh0QBJFIOS4qQan2lvPcXX9-rSRBC5s/edit

———————————————————————————————————————————————————————–
bgf2017
Bergkvara Gäddfestival 2017 pågår mellan 21-22 oktober. Priset för att delta är 150:- per person och man kan tävla i tre grenar. Lag, enskild och flugfiske.
Tävlingen är avslutad och totalt var det 60 st deltagare varav 25 st lag. Längsta gäddan som fångades var på 97 cm. På delad förstaplats kom Peter Svensson och Göran Fahlberg. Den längsta flugfångade gäddan togs av Peter Nilsson på 94 cm och bästa laget blev Team Pikeboys bestående av Peter Nilsson och Niklas Svensson
Välkomna åter i oktober 2018.
——————————————————————————————————————————————————————————————————————
Vill man hyra stuga så finns det möjlighet att göra detta vid Dalskärs camping.
För regler se här
Fiskekarta se här 
Alla tävlande skall fylla i ett formulär innan tävlingen. Detta kan göra i förväg och då följer ni bara denna länken. https://goo.gl/forms/Fo84AeWAofbSo72S2
Det kan också göras på plats men för att spara tid så kan ni göra det online. Vid anmälan så skall alla vara på plats så fiskar man i lag så är det hela laget som skall komma till anmälningen.
Vill man betala in i förskott så kan man betala in till vårt bankgiro eller via swish. OBS märk betalningen med namn och Gäddfestivalen
Betalning kan göras på plats också men endast via swish.
Nytt för i år är att i lagtävlingen så är de det 5 längsta fiskarna som vinner samt att rapporteringen sker endast via e.post. Detta för att vi i styrelsen också skall få en chans att hinna ut och fiska lite.
Information
Boende på campingen är möjligt, stuga utan WC men med servicetoalett.
Bokning i förväg krävs, senast 2 veckor innan tävlingen.
Pris 200:- per person
Vill man så kommer vi att finnas i klubbstugan vid Dalskärs camping under lördagskvällen. Dit kan man komma för att snacka fiske och umgås. Från kl 18 finns vi där.  
Vill man köpa en färdig gäddfluga på tub specialdesignad för tävlingen och vattnen här. Pris 100:-
Ev finns möjlighet till specialdesignat gummibete för festivalen
Pris 150:-
 
Kaffe och korv kl 14:00 på söndagen innan prisutdelningen
 

Program

Plats: Sjöklubbens stuga vid Dalskärs camping

Kl 07.00 öppnar vi lokalen för anmälan. Här får man mätbräda och informationsblad med regler och annan viktig information. Varje deltagare får också ett startnr. Efter uthämtning av detta så väntar man kvar vid klubbstugan tills startskottet går. Det bjuds på kaffe och bulle vid anmälningen.

Kl 08:00 startar tävlingen. Båten kan vara ilagd tidigare men man måste komma till Dalskärs camping för anmälan för att delta i tävlingen. Tävlingen startar efter stortskottet vid Dalskär camping där alla skall samlas. OBS alla utgår från Dalskär kl 8.00 för att göra förutsättningarna lite jämnare.

Kl 09:00 är det stängt för anmälan.

Fisket pågår fram tills kl 17:00 efter det skall fisket avslutas.  

Efter kl 18 är klubbstugan i Dalskär öppen för de som vill snacka fiske och umgås.

Under söndagen börjar fisket kl 07:00 och varje deltagare väljer själv när de vill påbörja sitt fiske. Fisket skall avslutas kl 14.00 och kl 14:30 samlas vi åter i klubbstugan. Kl 15:00 håller tävlingsledningen prisutdelning.

Här nedan kan ni läsa om förra årets festival.

 

Bergkvara Gäddfestival 2016

Totalt var det 48 st fiskare som deltog i årets tävling varav 19 lag. Det fångades över 30 fiskar på 70 cm + varav 6 st över 100cm. Den största togs även detta året av Robin Nilsson på 108 cm! En otrolig bedrift. Årets vinnare av flugfiske-priset var även han som vann förra året Peter Svensson. Bästa lag vann Laget ”Team Pikeboys” som bestod av Peter ”Lappen” Nilsson och Niclas Svensson som fick ihop 3 st gäddor som totalt mätte hela 301 cm

Årets Vinnarfisk 2016
Laget ”Team Pikeboys”
Längsta flugfångade fisken
 
Bergkvara Gäddfestival 2016
 
22-23 oktober
3 st Priser, Lagtävling, längsta/enskild och flugfiske
Kostnad 150:-
För er som vill anmäla er redan nu till Bergkvara Gäddfestival så kan ni fylla i detta formuläret. https://goo.gl/forms/R9vJW2AXJtCp4B4W2
Det går att göra på plats också men för att spara tid så kan ni göra det redan nu.
 
Lagtävlingen så är de den sammanlagda längden av lagets tre längsta gäddor som vinner.
I den enskilda tävligen är det den som fångar den längsta gäddan som vinner

Flugfiske så är det den som fångar den längsta flugfångade gäddan som vinner.

Betalning sker till
Bankgiro: 529-1463 – Märk betalningen med namn och Gäddfestival

Eller via swish 123 269 43 21
 
Här finns reglerna att läsa
 
Regler
Fiskemetoder: Spinnfiske och flugfiske.
Trolling och mete förbjudet. Endast ett aktivt spö per person. Fiske får ske från land, båt eller med vadare.
 
Endast catch and release är tillåtet. Efter mätning och snabb fotografering skall fisken sätta tillbaka levande. Tänk på att återutsätta fisken varsamt.
 
Mätning:
Minimilängd för att gäddan skall vara godkänd är 70 cm. Endast foton med mätbräda från oss är godkända. Fisken skall fotograferas så att man ser hela fisken och så att man ser totala längden tydligt. Vid fångst av en potentiell vinnarfisk så ta gärna någon bild med fisk och fångstman. Tveksamma bilder blir inte godkända, juryns beslut kan inte överklagas. Mätbrädan skall återlämnas tillbaka till tävlingsledningen efter avslutat fiske på söndagen.
 
Säkerhet
Max 4 tävlande per lag. Alls tävlande från båt skall bära flytväst eller annat flytplagg. Visa hänsyn till andra fiskare och följ fartbegränsningar och andra fiskebrstämmelser. Arrangören står inte som ansvarig för eventuella dödsfall, olyckor eller skador. Det är upp till den tävlande att ansvara för sin egen säkerhet. Om någon tävlande är försenad och inte hinner till sluttiden kl 14:00 på söndagen skall tävlingsledningen informeras. Om inte detta görs kommer tävlingsledningen larma sjöräddningen. Ev kostnader för falsklarm beroende på att deltagaren inte hört av sig betalas av deltagaren själv.
 
Tävlingsområde
Bifoga karta

Från Hagby udde i norr till Grisbäcksudde i söder.

 

 
Fredningsområden
Det är den tävlandes eget ansvar att att man inte fiskar i fredningsområden.
Exempelvis
  • Halltorpsån – 500m
  • Bruatorpsån – 500 m
  • Brömsebäcken – 500m
  • Hagbyån – 500m
 
Program
Plats: Sjöklubbens stuga vid Dalskärs camping
 
Kl 06.30 öppnar vi lokalen för anmälan. Här får man mätbräda och informationsblad med regler och annan viktig information. Varje deltagare får också ett startnr.
 
Kl 08:00 startar tävlingen. Båten kan vara ilagd tidigare men man måste komma till Dalskärs camping för anmälan för att delta i tävlingen.
 
Kl 10:00 är det stängt för anmälan.
 
Fisket pågår fram tills kl 17:00 efter det skall fisket avslutas.
Efter 19:00 öppnar resturangen för “After Pike” möjlighet att äta och dricka gott finns.
 
Under söndagen börjar fisket kl 07:00 och varje deltagare väljer själv när de vill påbörja sitt fiske. Fisket skall avslutas kl 13.00 och kl 14:00 samlas vi åter i klubbstugan. Kl 15:00 håller tävlingsledningen prisutdelning.
 
—————————————————-
 
Information
Boende på campingen är möjligt, stuga utan WC men med servicetoalett.
Bokning i förväg krävs, senast 2 veckor innan tävlingen.
Pris 200:- per person
 
Möjlighet finns att äta mat på lördagskvällen i Dalskärs campings resturang. “After Pike” på lördagen
 
Vill man köpa en färdig gäddfluga på tub specialdesignad för tävlingen och vattnen här. Pris 100:-
Ev finns möjlighet till specialdesignat gummibete för festivalen
Pris 150:-
 
Kaffe och korv kl 14:00 på söndagen innan prisutdelningen
 
Kaffe och bulle vid anmälan
 
 

 

Vill ni läsa om 2015 års gäddtävling så ”scrolla” ner
Bergkvara Gäddfestival 2015
Tävlingen är avslutad och totalt var det 62 st deltagare och runt 150 gäddor fångades. Vinnarfisken var på 107 cm och fångades av Robin Nilsson, stort grattis! 
 
 

Välkommen till Bergkvara Gäddfestival, en fisketävling som hålls av nystartade föreningen Torsås Sportfiskeklubb i Bergkvara den 24-25 oktober!

Bergkvara Gäddfestival hålls den 24-25 oktober på Dalskär i Bergkvara. Dalskärs Camping håller öppet så möjlighet finns att hyra stuga. Fisket kommer ske runt Bergkvara och de som vill fiska från båt kan ta med sig sina båtar då det finns sjösättningsramp. Det finns också gott om fina ställen att fiska ifrån land på längs med kusten.

Det kommer att vara en tävling där man kan vinna fina fiskeprylar från sponsorer. Regler är enkla och det är den längsta gäddan som vinner och endast catch and release gäller. Fisken skall återutsättas försiktigt och fisken skall fotograferas. Anmälningsavgiften är 100:- och anmälan sker på mail till torsassportfiske@gmail.com. Det kommer också att gå bra att anmäla sig på plats. För att betala in anmälningsavgiften i förskott kan ni betala in till
Bankgiro: 529-1463 – Märk betalningen med namn och Gäddfestival

Tid för start är 8:00 på lördagen den 24 oktober och sluttid är den 25:e oktober kl 15:00
Prisutdelningen sker mellan 16.00 – 17.00 i Dalskär.
Man fiskar båda dagarna eller bara någon av dagarna men viktigt är att vara på plats vid prisutdelningen då vinnaren koras. Första priset går till den som fångat den längsta gäddan, men det kommer också att vara ett pris för den längsta flugfångade gäddan samt några priser som lottas ut bland de tävlande.

På kvällen på lördagen kommer förmodligen Dalskärs camping hålla öppet så man kan komma dit och äta god mat och snacka fiske, lite ”After Fishing”.

REGLER

 

 

Boende
För er som vill ha boende under festivalen kommer Bergkvara vandrarhem att erbjuda ett särskilt erbjudande till alla som deltar i fisketävlingen.
För 500 :- per person ingår detta
Övernattning, lakan, städning,frukost. I priset ingår även att alla får fylla på sina kaffetermosar och ta med frallor och bullar till sitt förmiddagsfika på söndagsmorgonen!
Boka boende på deras hemsida.
 
För er som vill bo på Dalskärs camping så har de också stugor till förfogande men där krävs det anmälan i förväg gärna så snart som möjligt. Hör av er till torsassportfiske@gmail.com